| Tytuł: | Akupunktura |
| Autor: | Milenka 12.5.2010, 04:52 |
| Powiedzcie, czy akupunktura rzeczywiście pomaga rzucic palenie. Mój mąż próbował już chyba wszystkiego i nie udało się rzucić, teraz zastanawiamy się nad akupunkturą. Napiszcie coś o tym. | |
| Tytuł: | Akupunktura |
| Autor: | PaLp_32 12.5.2010, 04:52 |
| Nie wierzyłem w tą metodę, ale cudownie mnie wyleczyła z nałogu. Jest zaraz po ciąży najlepszym lekiem na nikotynizm, tylko, że ciąża trwa tylko kilka miesięcy podczas gdy od mojego poddania się akupunkturze w Gdyńskim Instytucie minął już 6 rok, a ja nie zapaliłam ani razu, mało tego teraz mi nawet przeszkadza dym nikotynowy. | |

Akupresura
Wiele słyszy się dziś o propagowaniu zdrowego stylu życia i wszystkim co się z tym wiąże. Nie ma co się dziwić. Żyjemy w stresie i zabieganiu, nie zwracamy uwagi na to co jemy, stres jest nieodłączną częścią każdego dnia, czas wolny spędzamy w galeriach handlowych a gdy tylko poczujemy ból, sięgamy po tabletkę przeciwbólową. I tak kolejno zaczynają się problemy ze zdrowiem.
Akupunktura
Niektórzy żartują, że akupunktura to sadyzm, przynoszący niezłe dochody. Czy rzeczywiście? We wszystkich powiedzeniach jest nieco przesady, przyjrzyjmy się zatem, jak jest w tym przypadku. Nie można przecież oceniać, jeśli nie znamy istoty zagadnienia. Znaczenia słowa akupunktura należy szukać w języku łacińskim. Acus oznacza igłę, a punctus – ukłucie, co w wolnym tłumaczeniu można rozumieć jako punktowe nakłuwanie.
Tiens - Tianshi
Nazwa Tiens wywodzi się od chińskiego słowa „tianshi”, które jest połączeniem dwóch wyrazów: lew i niebo, stąd „tianshi” można przetłumaczyć jako „Niebiański Lew”. Myślą przewodnią, którą kieruje się Tiens na całym świecie jest „Zdrowie i bogactwo”, natomiast celem – promocja zdrowia i szczęścia w każdym zakątku świata.