| Tytuł: | Dieta |
| Autor: | Auto-Megal 12.5.2010, 04:52 |
| Jaka dieta najlepsza? | |
| Autor: | biegacz*rocky 12.5.2010, 04:52 |
| To tak jakbyś zapytał/ała jaki samochód najlepszy. Każdy powie Ci, że inny. Ja uprawiam duzo sportu i na mnie to działa, a co zadziała na Ciebie to nie mam pojęcia | |
| Autor: | luuuzak 12.5.2010, 04:52 |
| ee tam najlepiej nie jeść :) | |
| Autor: | EwelA 12.5.2010, 04:52 |
| Może spróbuj sobie podzielić to co jesz normalnie na pół i jeść tylko połowę. | |
| Autor: | spec22 12.5.2010, 04:52 |
| luuuzak nie ma racji, bo niejedzenie podziała na krótki czas, ale w końcu będziesz musiał coś zjść i wtedy spotka Cię bardzo powszechne zjawisko czyli \"efekt jojo\" przytyjesz 2 x więcej niż straciłeś, także małoopłacalne. Można jeść połowę standardowej porcji, ale to zależy od tego czym się odżywiasz, bo jak zajadasz się np. kebabami, albo żarciem z MacDonalda to nawet podzielenie sobie porcji na pół nie da Ci nic. Możesz np. skontaktować się z jakimś dietetykiem, który Ci doradzi jaka dieta będzie dla Ciebie najlepsza. | |

Akupresura
Wiele słyszy się dziś o propagowaniu zdrowego stylu życia i wszystkim co się z tym wiąże. Nie ma co się dziwić. Żyjemy w stresie i zabieganiu, nie zwracamy uwagi na to co jemy, stres jest nieodłączną częścią każdego dnia, czas wolny spędzamy w galeriach handlowych a gdy tylko poczujemy ból, sięgamy po tabletkę przeciwbólową. I tak kolejno zaczynają się problemy ze zdrowiem.
Akupunktura
Niektórzy żartują, że akupunktura to sadyzm, przynoszący niezłe dochody. Czy rzeczywiście? We wszystkich powiedzeniach jest nieco przesady, przyjrzyjmy się zatem, jak jest w tym przypadku. Nie można przecież oceniać, jeśli nie znamy istoty zagadnienia. Znaczenia słowa akupunktura należy szukać w języku łacińskim. Acus oznacza igłę, a punctus – ukłucie, co w wolnym tłumaczeniu można rozumieć jako punktowe nakłuwanie.
Tiens - Tianshi
Nazwa Tiens wywodzi się od chińskiego słowa „tianshi”, które jest połączeniem dwóch wyrazów: lew i niebo, stąd „tianshi” można przetłumaczyć jako „Niebiański Lew”. Myślą przewodnią, którą kieruje się Tiens na całym świecie jest „Zdrowie i bogactwo”, natomiast celem – promocja zdrowia i szczęścia w każdym zakątku świata.