| Tytuł: | Akupunktura |
| Autor: | Brazil 12.5.2010, 04:52 |
| Ja bym sobie nie dał nigdy włożyć igły w plecy :/ | |
| Autor: | Lowe 12.5.2010, 04:52 |
| Jak jesteś zrelaksowany i odprężony to nawet nie czujesz. A powiem, dość skuteczna metoda | |
| Autor: | WorDS 12.5.2010, 04:52 |
| A co próbowałeś? Odważny jesteś ;) | |
| Autor: | natalka_23 12.5.2010, 04:52 |
| ja próbowałam i dzięki temu wzmocniłam swój organizm, akupunktura daje mi siłę zarówno fizyczną jak i psychiczną. Moje koleżanki opowiadały, że ich znajomi dzięki akupunkturze pozbyli się nałogów, np. alkoholizmu | |
| Autor: | lekarz 12.5.2010, 04:52 |
| Kochani Polacy!!!! To skandal. co się dzieje z akupunkturą w Polsce !!!! jest mnóstwo po niej powikłań. Do Polski ściągają nagminne terapeuci z Mongolii o bardzo niskich kwalifikacjach. Nie ma też w Polsce odpowiednich regulacji prawnych, aby w razie powikłań żądać odszkodowania. GRANDA. Nie chodźcie do nich na zabiegi !!! Błagam !!! | |
| Autor: | ANNA 17.3.2010, 23:00 |
| AKUPUNKTURA JEST NAPRAWDE POMOCNA W WIELU SCHORZENIACH JA BIORE AKUPUNKTURE I JESTEM ZADOWOLONA BARDZO | |

Akupresura
Wiele słyszy się dziś o propagowaniu zdrowego stylu życia i wszystkim co się z tym wiąże. Nie ma co się dziwić. Żyjemy w stresie i zabieganiu, nie zwracamy uwagi na to co jemy, stres jest nieodłączną częścią każdego dnia, czas wolny spędzamy w galeriach handlowych a gdy tylko poczujemy ból, sięgamy po tabletkę przeciwbólową. I tak kolejno zaczynają się problemy ze zdrowiem.
Akupunktura
Niektórzy żartują, że akupunktura to sadyzm, przynoszący niezłe dochody. Czy rzeczywiście? We wszystkich powiedzeniach jest nieco przesady, przyjrzyjmy się zatem, jak jest w tym przypadku. Nie można przecież oceniać, jeśli nie znamy istoty zagadnienia. Znaczenia słowa akupunktura należy szukać w języku łacińskim. Acus oznacza igłę, a punctus – ukłucie, co w wolnym tłumaczeniu można rozumieć jako punktowe nakłuwanie.
Tiens - Tianshi
Nazwa Tiens wywodzi się od chińskiego słowa „tianshi”, które jest połączeniem dwóch wyrazów: lew i niebo, stąd „tianshi” można przetłumaczyć jako „Niebiański Lew”. Myślą przewodnią, którą kieruje się Tiens na całym świecie jest „Zdrowie i bogactwo”, natomiast celem – promocja zdrowia i szczęścia w każdym zakątku świata.